Marianne Gihle

Marianne Gihle

Hovedlærer (1A), underviser i grafikk, farge og akvarell

Etter at jeg fullførte åtte års høyere kunstutdanning i 1985, (Statens håndverks og kunstindustriskole og Kunstakademiet i Trondheim), har jeg undervist. Det har vært ved svært ulike skoleslag, fra barnetrinnet i grunnskolen til lærerutdanning. Aller lengst har jeg jobbet ved Einar Granum kunstfagskole, der jeg begynte i 1991. For tiden underviser jeg i grafikk, fargelære og akvarell.

Ved siden av å være lærer på Granum, har jeg en egen kunstnerisk praksis, som jeg utøver på atelier og verkstedsplass på Shoddyfabrikken atelierkompleks. Jeg vil at bildene mine skal synge, og jeg trenger håndverket for å få det til. I tresnittene og akvarellene mine bygger jeg lag og lasurer som skaper en estetisk dybde, og som kan sammenliknes med flerstemt musikk. Både byen og landskapet er fulle av råstoff til disse billeduttrykkene. Jeg finner inspirasjon i lagene i skogbunnen, sløret i en blomstereng, himmelen bak skylagene, speilingen i vann. Jeg leter etter rytmen i bylandskap.

Møtet med studentene på Granum har gjennom flere tiår vært en fruktbar dialog for meg og mitt kunstnerskap, og jeg håper at studentene også opplever at vi har gode faglige samtaler. Jeg blir selv motivert til å holde mine «kunstneriske hjul» i sving, fordi jeg har studenter å gå til, og kanskje er det nettopp derfor jeg stadig finner nye bilder, i hvert fall i tankene.

Søk nå