Ana Engh til Kunstskolenes Utstilling 2019

09. januar 2019

Ana Engh til Kunstskolenes Utstilling 2019
Ana Engh representerte Einar Granum Kunstfagskole under Kunstskolenes Utstilling 2019. Foto: Sirin Johnsen

Denne vinteren arrangerer Kunstskolene en utstilling på Kunstplass Contemporary Art (Oslo), der én student fra hver skole deltar. Fra Einar Granum Kunstfagskole stiller Ana Engh ut.

Kunstskolene er en samling av de eldste og mest kvalitetsretta kunstskolene i Norge. For første gang arrangerer Kunstskolene en felles utstilling for å vise frem studentene sine. Høsten 2018 ble alle studentene ved de elleve skolene invitert til å søke på utstillingsplass. Kurator Kristian Skylstad fikk inn nærmere 80 søknader.


Å uttrykke vanskelige følelser på en enkel måte


Ana Engh er andreårsstudent ved Einar Granum Kunstfagskole, med fordypning i tredimensjonal kunst.

Gratulerer med utstillingsplass, Ana! Arbeidet du stiller ut vil bli presentert på utstillingen fra 30. januar til 3. februar. Fortell litt om hva du er opptatt av i kunsten din?

- Jeg prøver å inkludere kunnskaper og interesser jeg har fra før inn i kunsten min. Som programmering og musikk. Jeg er interessert i å utforske og lære nye ting, ikke bare om teknikker og fag, men også om meg selv i prosessen.

- For tiden jobber jeg med å uttrykke vanskelige følelser på enkle måter. Jeg lager roboter som uttrykker noen av disse følelsene for meg på en eller annen måte gjennom enkle handlinger. Jeg jobber for det meste alene og mesteparten av tiden pleier å gå til å jobbe med å tenke ut ideen før jeg lager selve kunstverket.


Fokus på prosess og arbeid


Hva er det viktigste du har lært ved Einar Granum Kunstfagskole?

- At jeg ikke trenger mer enn en uke for å lage noe interessant. Det har gjort meg veldig godt å ha såpass korte frister som vi har for hvert prosjekt her på skolen (1-2 uker). Det har tvunget meg til å slippe unna den perfeksjonistiske tyrannen som lever et sted inne i meg, til å fokusere på prosessen og arbeidet. Jeg blir nødt til å legge fra meg nok tvil til at jeg kan bli ferdig med prosjektene, og det blir jeg som regel.


Hva er fremtidsplanene dine?

- Jeg vet ikke helt hva de er enda, men jeg tror de er lyse.


---

Kunstskolene består av elleve kunstskoler og kunstfagskoler i hele landet: Asker Kunstfagskole, Einar Granum Kunstfagskole, Kragerø Kunstskole, Kunstfagskolen i Bærum, Kunstskolen i Bergen, Kunstskolen i Karasjok, Kunstskolen i Rogaland, Oslo Fotokunstskole, Prosjektskolen, Strykejernet Kunstskole og Ålesund Kunstfagskole. Les mer om Kunstskolene på kunstskolene.no og følg Kunstskolenes utstilling på Facebook.

Les mer om Kristian Skylstad: https://snl.no/Kristian_Skylstad

Se mer om utstillingsstedet Kunstplass Contemporary Art (Oslo): http://www.kunstplass5.no/

Søk nå