Studentprisen 2021

16. juni 2021

2021 Marius Ødegaard Verk Studentprisen
Marius Ødegaard: fra serien "Situasjoner" (Studentprisen 2021)

Avgangsstudentene Anders Hagen, Marius Ødegaard og Ylva Sørli mottok hver sin pris under sommeravslutningen i juni 2021. Einar Granum Kunstfagskoles studentpris deles hvert år ut til studenter som utmerker seg i sine hovedprosjekter for utforskende selvstendighet, gjennomføringsevne og presentasjonsform. Årets jury har bestått av Anders Kvammen og Ilmi Gutzeit Mathiesen.Anders Hagen

«Prekariatet versjon III»

Prekariatet versjon III from Anders Hagen on Vimeo.


Juryens begrunnelse: Med installasjonen Prekariatet versjon III utforsker Anders Hagen menneskets plass i samfunnet og yrkeslivet på en alvorlig, men også humoristisk måte. Verket holder høy teknisk kvalitet og kombinasjonen av den mekaniske installasjonen og lydopptakene har en tydelig retning som sammen signaliserer et sterkt helhetlig uttrykk. Arbeidet fremstår reflektert og viser en modenhet man hadde forventet fra en godt etablert kunstner.

Installasjonsvideo: https://vimeo.com/556589578

Lydinstallsajoner: https://soundcloud.com/andersh... og https://soundcloud.com/andersh...

Nettside: https://www.instagram.com/er_jeg_anders/

--

Marius Ødegaard

«Situasjoner»Juryens begrunnelse: I Marius Ødegaards serie av malerier inviteres betrakteren inn i dagligdagse øyeblikk fra nåtid og fortid, eller Situasjoner som Ødegaard titulerer serien. Ødegaard behersker rytme, bevegelse og har en meget god fargeforståelse. Motivene etterlater betrakteren med spørsmål som neppe har en fasit – denne uvissheten fungerer i midlertidig positivt idet betrakteren bærer «situasjonene» med seg videre og selv må finne svar på de spørsmål som oppstod i møtet med verkene.

Nettside: http://www.gallerivekta.no/varutstillingen-2021/marius-odegaard-2/

--

Ylva Sørli

«Sommer hos bestemor»


Juryens begrunnelse: Ylva Sørlis verk Sommer hos bestemor, er et særdeles poengtert og solid arbeid. Gjennom bilde og lyd settes følelser i sving hos betrakteren. Sørli behersker animasjonsformatet og viser høy grad av gjennomføringsevne. Det skulpturelle elementet av verket konkretiserer det lengselsfulle og melankolske aspektet som filmen uttrykker. Resultatet fremstår rørende og lekent, og peker mot begynnelsen på et lovende kunstnerskap.

Nettside: https://www.instagram.com/ylvaart/ og https://youtu.be/icxSdjCmX54


Tidligere vinnere av Einar Granum Kunstfagskoles studentpris

Studentprisen 2020

Studentprisen 2019

Studentprisen 2018


Søk nå